research
  • 18 Feb
  • 2021

Alapítványi tájékoztató

Kedves Scheiberes Szülők!

Nagyon köszönjük, ha a jövedelemadójuk bevallásakor alapítványunkat választják SZJA 1% felajánlására.

A már csaknem egy éve húzódó járvány miatt átalakult intézményünkben is az oktatás-nevelés színtere, így módszereinken is változtatnunk kellett.
Azt gondoljuk, hogy büszkék lehetünk a digitális oktatásra való gyors átállásunkra. Igaz kezdetben voltak döcögősen tartott digitális óráink, de mára - hála a tantestületi, technikai munkatársakból és szülőkből álló összefogásnak - azonnal reagálunk, ha otthon kell maradni egy - egy osztálynak, illetve ha valamelyik tanárunk megbetegszik, s ezért otthonról tanulnak a kicsik is, nem csupán a gimnazistáink, az országos intézkedés miatt.

Különösen büszkék vagyunk, hogy a Scheiberben tanuló diákok szüleinek többsége odafigyeléssel, és a technikai feltételek biztosításához való hozzájárulással támogatja a mi erőfeszítéseinket, hogy gyermekeik az iskola részéről is megkapják naponta a tanulni valót, hogy lehetőség van a személyes - csupán virtuális formában - foglalkozásra.


Köszönjük, hogy segítik pedagógusaink munkáját, figyelemmel kísérik az otthonról tanulást, biztosítják gyermekeiknek a technikai feltételeket is, hogy otthonról is részt vehessenek a tanítási órákon, és nem utolsó sorban nagyon köszönjük mindazoknak, akik eddig is támogatásukkal, adományaikkal segítették tanáraink, és rászoruló diákjaink felszerelésének biztosítását.


Ezentúl is nagyon köszönjük, ha továbbra is lehetőségük és szándékuk van adományozni, hiszen az Alapítványunknak pályázatokból és adományokból van bevétele.


Jogosan felmerül Önökben a kérdés, mire is használja az Alkotó Ifjúság Alapítvány a pénzbeli adományaikat, ill. ki használja, hogyan az Önöktől adományként kapott eszközöket.

Az Alapítvány kuratóriuma nevében, az Alkotó Ifjúság Alapítvány képviselője, Kékes Mária beszámol be az alapítványhoz érkező támogatásokról, adományokról (tekintetettel a személyiségi jogokra!) és azok felhasználásáról.


Mit érdemes támogatni?

  • A járvány okozta helyzetben használható korszerű számítástechnikai eszközök beszerzésére,
  • A meglévő eszközeink javítására,
  • A scheiberes oktató-nevelő munkát új megtanulandó módszerekkel tudjuk fejleszteni - a tanári továbbképzések, amelyek pénzbe kerülnek -


Hogyan érdemes adományozni?

  • Nagyon örülünk, köszönettel vesszük a tárgyi adományokat, ebben az esetben kérjük, hogy e mailben forduljanak először Kiss Diána gazdasági vezetőhöz (kissdiana@scheiber.hu), mert ő ismeri az intézmény technikai eszközeit, az eszközök felhasználhatóságát, stb. - a vele való egyeztetés elengedhetetlen.
  • Az Alapítvány számlájára átutalt támogatásokat számtalan féle szükségletre tudjuk felhasználni, nagyon örülünk, köszönettel vesszük azokat. Sokszor kell sürgősen nehéz helyzetbe került diákot anyagiakkal támogatnunk, erre szülőtársaiktól biztosan hallottak már példát, amikor egy osztály szülőcsoportja összefog, támogatási szándékuknak alapítványi keretet adva teszik nyitottá, követhetővé a támogatást.
  • Amennyiben pénzbeli adományt szándékoznak adni, kérjük az alábbi bankszámla számunkra utaljanak. A megjegyzésben lehetőség van az adomány célját röviden megjelölni, s az adományozó szülő gyermekének osztályát is jó lenne, ha feltüntetnék.

Kékes Mária sk.

Alkotó Ifjúság Alapítvány
1145 Budapest, Laky Adolf u. 38-40.
Adószám: 18004810-1-42
Bankszámlaszám: OTP Bank 11714006-20246510

Események

Közösség