Kollégium

Dávid Király Kollégium

Elfogadás, együttélés, közösség!

 

A Budapesti Zsidó Hitközség fenntartásában működő Dávid Király Kollégium Magyarország egyetlen kóser étkezést biztosító zsidó kollégiuma, mely olyan nyitott, európai gondolkodású diákokat kíván nevelni, akik értik a kritikus gondolkodás alapjait és gyakorlatát, megtanulnak önállóan dolgozni és gondolkozni, emellett érzékenyen állnak hozzá a társadalmi problémákhoz. A világnézetileg és felekezetileg semleges zsidó kollégium célja integrálni a múlt megőrzendő értékeit és a mai gyorsan fejlődő világban élő ifjúság szükségleteit, igényeit.

A biztonságos, családias légkörű intézmény alapvető feladatának tekinti, hogy diákjai megszerezzék azokat a kulcskompetenciákat, amelyek elengedhetetlenek a változásokhoz való rugalmas alkalmazkodáshoz, a társadalmi beilleszkedéshez és a munkához. A Dávid Király Kollégium nevelési programjában nagy hangsúlyt fektet azon társadalmi rétegekkel és problémákkal való megismerkedésre, akik iskolázottság, vallás, származás vagy bármi egyéb okból kifolyólag a többségi társadalomból valamilyen formában kívül állnak.

 

Az intézmény ingyenes szálláslehetőséggel támogatja a nappalis középfokú oktatásban részesülő, illetve a szakmai képzésekben tanuló diákokat.

 

Weboldal: https://www.davidkiralykollegium.hu/

Igazgató: Salusinszky András

Cím: 1149 Budapest, Tábornok u. 24.

Telefon: (36 30) 179-6823

E-mail: titkarsag@davidkiralykollegium.hu

 

poszt_v1.jpg

Események

 • 01

  Feb

  2022

  ELMARAD Nyílt nap leendő elsősök számára

  A tervezett nyílt nap a pandémiás helyzet miatt elmarad!

  A nyílt nap időpontja: 2022. feburár 1. kedd 08:30-11:15 között.

  A nyílt napon három tanítási órát lehet megnézni, majd ezt követően egy rövid tájékoztatón mondjuk el a beiskolázási folyamat következő lépéseit.

  • 08:00 - 13:00
  • iskola
 • 03

  Feb

  2022

  Sí szünet

  2022.02.03-2022.02.06-ig.

  • 08:00 - 23:00

Közösség